17.11.2015

By on November 17, 2015 in Uutiset, Uutisia joelta

Kausi Nakkilassa vetelee viimeisiään ennen talven tuloa ja joella viihtyvät kalamiehet saalistavat lähinnä merestä nousevia taimenia. Kutukaloja löytyy vielä paikka paikoin mukavasti mutta kutu alkaa olla pian ohi ja kalat palaavat suurimmaksi osaksi takaisin mereen keräämään uutta virtaa. Kausi on tähän mennessä ollut todella hyvä verrattuna edeltäviin vuosiin. Kesän suuret vesimassat houkuttelivat paljon kalaa heti kesäkuusta lähtien ja Lammaisten lahdella kävi heinäkuun iltoina välillä melkoinen lätinä lohien ja taimenien osalta. Iso tekijä tähän oli myös se että padon alunen oli ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin täysin vapaa verkoista. Lisäksi vedenlämpö pysyi siedettävissä lukemissa koko kauden ajan joka helpotti kalastajien urakkaa saada kala ottamaan pyytöihin.

Elokuussa virtaamat tippuivat ja käytännössä koko syksy mentiin vähällä vedellä mikä oli kalastuksen kannalta erinomainen asia. Tähän lisättynä viileä vesi teki kalan ajoittain erittäin aktiiviseksi eikä useamman kalan päivät olleet loppukauden kuumimman sesongin aikana edes mitään ihmeitä.  Oli myös todella positiivista huomata että kudun alkaessa kaloja löytyi runsaasti jokaiselta virta-alueelta. Tämä tietää hyvää jatkoa ajatellen sillä luonnonpoikasmäärät olivat jo tänä vuonna rohkaisevia tulevaisuutta ajatellen. Myös vähällä vedellä tapahtunut kutu lisää onnistumisen mahdollisuuksia.

Runsas kalamäärä houkutteli paljon uusia kasvoja Nakkilan koskille mikä on erittäin positiivinen asia. Myös perhokalastajia näkyi enemmän kuin aikoihin. Tätä asiaa auttoivat lähes täydelliset olosuhteet koko syyskauden ajan. Pitkästä aikaa Nakkilan vedet tarjosivat todella laadukkaan vuoden ja toivottavasti sama kehitys jatkuu tulevaisuudessakin. Potentiaalia on vieläkin parempaan!